Menu

Adventure Education

CURSUS AANBOD

Adventure Based Counseling (ABC-cursus)

Met de cursus ‘Adventure based counselling’ is het tijd voor een een stap uit de comfortzone, en om de uitdaging aan te gaan. De uitdaging om je persoonlijk te ontwikkelen door middel van reflectie en feedback op eigen gedrag en handelen. En het mooiste is: Het lesmateriaal is jouw dagelijkse ervaring op het werk en privé. Iedere keer maken we de transfer vanuit de theorie naar de praktijk en staan we stil bij wat het betekent voor jouw dagelijkse ervaringen.

In deze cursus leer je aan de hand van de Project Adventure methode meer betrokkenheid en verantwoordelijkheid te creëren. Je leert bovendien ook om coachend los te laten en meer ruimte te geven, zonder alles te dirigeren. Zo ontstaan er ervaringen die gereflecteerd kunnen worden wat leidt tot autonomie. Om dit proces aan de gang te krijgen worden coachingsvaardigheden en tijd gevraagd.

Over de cursus:

  • Persoonlijke ontwikkeling
  • PA-methode: Challenge by choice, waardevolle afspraken en ervaringsleren
  • Didactische handvatten voor het kaderen en evalueren van leermomenten
  • Een introductie op het integreren van de PA-methode binnen uw organisatie / bedrijf

Voor wie?

De cursus is voor professionals die met mensen werken zowel individueel als groepen en deze ondersteunen in hun persoonlijke ontwikkeling of teamperformance.

Algemene informatie:

  • De cursus duurt 4 dagen (aaneengesloten of 2 keer 2 dagen)
  • De tijden zijn 9:00 tot 16:00
  • De lunch is inbegrepen
  • €1484,- p.p.

 

BE AN ADVENTURE SCHOOL

2SUR5 ontwikkelt op dit moment het handboek ‘De avontuurlijk klas’.
Dit handboek is per september 2020 gebruiksklaar en is erop gericht om door middel van Project Adventure het ervaren van studiesucces te vergroten. Om het ervaren van studiesucces aantoonbaar te maken, gebruiken wij de klimaatschaal. Deze schaal is ontwikkelt door Rovict en is COTAN gecertificeerd. Deze vragenlijst maakt direct inzichtelijk waar behoeften op pedagogisch niveau liggen tussen leerlingen en docenten.

Het handboek ‘De avontuurlijke klas’ is gebaseerd op meerdere bewezen theorieën. Vanaf september 2020 starten we ook bij vele diverse onderwijsinstelling met het inzetten van de klimaatschaal om zo het resultaat te kunnen meten.

Om in aanmerking te komen voor het zijn van een Adventure school, kunt u zich afvragen in welke mate het gehele team de uitdaging aan wil gaan om eerst aan de teamperformance te werken. Ook is de vraag in hoeverre het team bereid is om veranderingen aan te gaan en daarmee uit de vertrouwde comfort zone te stappen alvorens we de leerlingen in het traject meenemen.

We komen graag in contact om mogelijkheden te bespreken of om vragen te beantwoorden.

De ontwikkeling van het handboek ‘De avontuurlijke klas’ komt tot stand door de samenwerking met meerdere onderwijsinstellingen. Maar vooral met dank aan de Haagsche Hogeschool, Hans Tromp, Frank Jacobs en Gijs Houdijk.
En uiteraard met Rovict, Rob de ontwikkelaar van klimaatschaal.nl.

WERKWIJZE & METHODIEK

De werkwijze en methodiek kunt u vinden op onze website en door direct op ‘werkwijze&methodiek’ te klikken. Wij hebben de voorkeur om te ervaren om er vervolgens wat van te kunnen vinden na een evaluatie en reflectie. We komen daarom ook graag met u in contact om elkaar te ervaren en u te vertellen wat de werkwijze en methodiek u te bieden heeft. ‘you can discover more in an hour of play, then in a lifetime of conversation!’