Spring naar content

EDUCATIE

Karabine

Een veilig Pedagogisch klimaat

‘’Een belangrijke voorwaarde om tot leren en ontwikkelen te komen!’’

Rope

Leren en ontwikkelen gaat met vallen en opstaan. Dit lukt het beste wanneer een leerling zich veilig en aanvaard voelt, zowel binnen de klas als in het contact met de leraar. Een prettige sfeer, vertrouwen, samenwerken en een positieve benadering zijn belangrijke voorwaarden.

Bij 2SUR5 bieden we programma’s aan die het pedagogisch klimaat in de klas positief beïnvloeden, versterken of helpen herstellen. De Project Adventure-methodiek, die ten grondslag ligt aan onze programma’s, bevat elementen waarbij deelnemers worden aangezet tot leren en ontwikkelen op basis van ervaringen.

Ben je benieuwd welk van de programma’s het beste bij jouw situatie op school of in de klas past? Bekijk ons aanbod.

IMG_6442

Ons aanbod

Klassen

KENNISMAKING

IMG_6242

Wil je het groepsdynamisch proces in de klas een boost geven? Klassen kennismaking is ideaal, of het nu aan het begin van het schooljaar is of gedurende het jaar.

Klassen

PREVENTIE

IMG_6376

Wil je op een actieve en duurzame manier werken aan een veilig pedagogisch klimaat in de klas? Kies dan een van onze speciaal ontworpen preventieprogramma’s.

Klassen

INTERVENTIE

IMG_6355

Soms heeft het groepsdynamisch proces in de klas extra aandacht nodig. Als de sfeer niet goed is of het klimaat onveilig. Kies dan voor een van onze interventieprogramma’s.

Uitleg over onze programma’s

Ben je benieuwd welk van de programma’s het beste aansluit bij jouw situatie op school of in de klas? Bekijk de video en neem contact op met ons.

HOE WE DIT DOEN

Bij 2SUR5 streven we ernaar om een stimulerende en uitdagende leeromgeving te creëren, waarbij onze activiteiten als middel worden ingezet en waarbij we leren door te doen. We geloven dat iedereen in staat is om zijn eigen drijfveren en mogelijkheden te ontdekken en te ontwikkelen.

In onze programma’s hanteren we drie kernprincipes:
Waardevolle afspraken – voor sociale veiligheid en acceptatie
Kies je eigen uitdaging – jouw keuze, jouw avontuur!
De ervaringsleer-cirkel – want elke ervaring is een leermoment

We zijn ervan overtuigd dat het toepassen van deze kernprincipes ons helpt om dit doel te bereiken.

Ervaringen van deelnemers

Meer studiesuccessen

Met deze scholen werken we al samen

WIJ STAAN VOOR JE KLAAR

Wij staan voor je klaar

Van een fijn klassenklimaat tot de Project Adventure-methodiek, Erik, Johan en Kevin weten er alles van. Ze gaan elke dag de connectie aan met leerlingen én professionals. Samen met 2SUR5 ontwikkelen? Neem dan contact op.

Op zoek naar een avontuurlijke stageplek?

Ben je gepassioneerd door de buitenlucht, avontuur en de kracht van educatie? Zoek je een stageplek waar je deze passies kunt combineren en waar je kunt groeien als professional in het pedagogisch werkveld?
Dan ben je bij ons aan het juiste adres!