Spring naar content

Jeugdhulp archief

JEUGDHULP

2SUR5 Jeugdhulp bestaat uit een team van professionele coaches die met name weten te bouwen aan vertrouwen. De vertrouwensrelatie zorgt voor openheid en bereidbaarheid bij de jongeren om doelen te stellen aangaande de jongeren zijn toekomstperspectief. Binnen Jeugdhulp gebruiken we de Project Adventure-methode die staat voor ervaringsleren, kies je eigen uitdaging en de waardevolle afspraken. Daarbij gebruiken we actieve werkvormen en (buiten)sportactiviteiten.

Coaches zetten uitdagende actieve werkvormen en (buiten)sportactiviteiten in als middel. Door middel van reflectie hierop met de kinderen/ jongeren maken zij de koppeling naar de gestelde doelen. Coaches onderhouden contact met ouders/ verzorgers en het netwerk van de kinderen/ jongeren, en er vindt structureel evaluatie op de doelen met hen plaats o.b.v. verslaglegging.

“You can discover more in an hour of play,
then in a lifetime of conversation”

20171019_183511

2SUR5 ALS STAGECENTRUM

Stage lopen bij 2SUR5? Dat kan! Naast oriëntatiestages hebben we plek voor mbo- en hbo-studenten. En hoe die stage er straks precies uitziet, dat bepaal je helemaal zelf. Natuurlijk speelt je stageopdracht hierbij een grote rol. Maar we willen ook weten wat jouw drijfveer is en waar jij jezelf écht in wil ontwikkelen. Welke richting je ook kiest, één ding is zeker: jouw stage bestaat uit leuke praktijklessen en bakken mooie ervaringen!

Durf jij het avontuur aan te gaan? Mail ons jouw motivatie en andere praktische zaken, dan nemen we zo snel mogelijk contact met je op!

INFORMATIE VOOR OUDERS/VERZORGERS

Met jeugdhulp kunnen de jongeren in een veilige omgeving het avontuur aan gaan door hun eigen uitdagingen te kiezen en te onderzoeken wat hun behoefte, passie en talent is. Het verhaal en de vraag van de jongeren staat centraal. We gaan er in de jeugdhulp vanuit dat iedere jongere uniek is maar soms het zelfvertrouwen door onderliggende problematiek(en) mist om dit unieke talent en passie te gebruiken. Tijdens de coaching krijgen de deelnemers, op een uitdagende en sportieve manier de kans om samen met hun coach en leeftijdgenoten te werken aan hun doelen en toekomstperspectief.

Deelnemers leren door ervaringen in de praktijk, ze leren van de coaches en leeftijdgenoten. Daarnaast leren deelnemers communicatieve en uitvoeringsvaardigheden (executieve functies) en beter hun eigen gedrag te reguleren. Hierdoor wordt aanpassen/ veranderen van gedrag mogelijk en zijn jongeren beter in staat hun gestelde doelen te behalen waardoor zelfbeeld en zelfvertrouwen groeien.

door de bagger
certificaten-jeugdhulp-2sur5

INFO VOOR VERWIJZERS

We bieden zoveel mogelijk maatwerk op het gebied van jeugdhulp vanuit het contract dat we hebben met Servicebureau Jeugdhulp Haaglanden (voorheen H10 inkoopbureau). Dit betekent dat we onze coaches in mogen zetten voor jongeren in de volgende gemeentes:

  • Den Haag
  • Delft
  • Midden-Delfland
  • Leidschendam-Voorburg
  • Pijnacker-Nootdorp
  • Rijswijk
  • Voorschoten
  • Wassenaar
  • Westland
  • Zoetemeer

Lees meer

DION OVER ZIJN ONTWIKKELING

Group 565

PROJECT ADVENTURE METHODIEK

Project Adventure (PA) staat voor: leren door te doen, met avontuur als middel. Met dit als uitgangspunt wordt een stimulerende, uitdagende omgeving gecreëerd. Dit past goed bij de missie en visie van 2SUR5. Hierbij horen ook zeker humor en tomeloos enthousiasme!

In de door 2SUR5 geboden programma’s heeft iedereen de kans om eigen motivatie en mogelijkheden te ontdekken en daarin te groeien. 2SUR5 biedt daarbij ondersteuning vanuit het idee dat ieder individu meer kan dan hij of zij zelf gelooft. Voor dit proces heeft PA een effectieve methodiek die werkt met de volgende drie principes:

1. Waardevolle afspraken, om sociale veiligheid en acceptatie te versterken.
2. Kies je eigen uitdaging:stap je groeizone binnen. Leuk, spannend en laat je leren, hier voel je avontuur! Het is jouw keuze!
3. Ervaringsleer cirkel, iedere ervaring dient als moment om van te leren. Bekijk dit structureel en je haalt de waarde voor jou uit jouw ervaring!

coach-pepijn-jeugdhulp

PEPIJN
DENKT GRAAG MET JE MEE

Voor al jouw vragen kun je contact met mij opnemen. Stuur mij een bericht of neem telefonisch contact op.
Zo kan ik meteen alles in werking stellen om jouw vraag te behandelen.